yahoo blog令人不斷的失望……
前兩年我把自己的私人網誌搬到sina,以為兩年後yahoo會有改善,怎料越來越差,差得令人吐血。

垃圾留言多得令人煩厭,功能差得不能再差,三日一小壞,十日一大壞。

因此,我正在進行搬blog大行動,把這裡所有文章移到sina。http://easygojapan.mysinablog.com/

完成以後,內文會移走,標題保留,並會加上sina的連結,希望方便大家到新blog閱讀。
創作者介紹

沙米の旅日手帖

沙米 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(7) 人氣()


留言列表 (7)

禁止留言
  • 大勇
  • 妳係短期內我所認識的blog友中話要搬,搞到我都要考慮搬添……不過又好煩……
    [版主回覆03/15/2010 17:22:00]經過呢兩日努力,搬o左一半喇。
    你睇下你之前有三個垃圾留言,你就知唔搬唔得,yahoo咩都唔理o既。
  • jokelib
  • "google呢,要吸引人黎睇要花好多心機"
    哈哈, 絕對係~
  • Rempei
  • 我之前都想搬去google,但太大工程~~~
    [版主回覆03/14/2010 16:32:00]而家我就係度做緊呢個偉大工程……哈﹗ google呢,要吸引人黎睇要花好多心機,sina會快d,因為佢地會有精選blog同文章係首頁。
  • 姚
  • yahoo.....用QQ空間好過!
    [版主回覆03/14/2010 10:44:00]用內地好多問題,你o既一舉一動都受監察。
  • jokelib
  • 我兩年前已經唔想用 Yahoo.... 信 Google 好過
    [版主回覆03/13/2010 23:57:00]真係用到把幾火,而家要搬走哂d野過去。大工程
  • J and S
  • 咁又係~都真係幾煩......
    sina好嗎??其實我都想移blog呀~yahoo好唔得......
    S~
    [版主回覆03/13/2010 23:47:00]SINA係ok的,但人流量就要靠自己多d宣傳,冇yahoo咁易search到。
  • J and S
  • 你好,我都同你一樣呀,成日打完啲blog 按完發表就會係''正在處理中......''不過,原來佢幫我將我啲文章放咗去"草稿匣"~佢近排都係咁,你可以試去"草稿匣"搵搵~可能會搵到~
    S~
    [版主回覆03/13/2010 23:19:00]唉,咁都夠哂麻煩,果d死人垃圾留言啦,都係返去sina。
找更多相關文章與討論
【 X 關閉 】

【痞客邦】大學生網路社群使用習慣調查

親愛的讀者,痞客邦希望能了解大學生的網路社群使用習慣,
填問卷即可抽獨家好禮喔!
(注意:關閉此視窗將不再出現)