http://easygojapan.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2202965
創作者介紹

沙米の旅日手帖

沙米 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(2) 人氣()


留言列表 (2)

禁止留言
  • Eric
  • Hi, 你好.....初到貴境!!
    我已訂22-26/10的機票,並預訂了JR east pass 。但還在想去青森好還是新潟好,不知你點睇?! (想RELAX,及睇紅葉)
    另有無推介溫泉旅館??(23及24/10)
    謝謝!!
     
    [版主回覆09/30/2009 10:33:00]呢度有好多溫泉資料,你可以click入去睇,我自己揀溫泉都係憑感覺,日本d溫泉大致上都ok: http://hk.myblog.yahoo.com/sammie-easygojapan/article?mid=427&prev=439&next=407
    去新潟好似近d,青森比較遠,你得幾日,唔好花太多時間係車程上。
  • 攝影E與空服企鵝媽
  • 仲有呀,10月1號開始N'EX有新車箱 E259系坐,好似正好多!! http://www.jreast.co.jp/nex/index.html 不過想問問 JR east pass係咪可以坐N'EX到東京再東北新幹線上八戶?
    [版主回覆09/28/2009 00:11:00]E259我之前已撰文介紹。但班次不多,如果由成田出新宿或池袋,未必能坐上它的。
    只要在東日本區域都可以,八戶都算是東日本範圍。
找更多相關文章與討論