一年一度由香港日本文化協會舉辦的「全港日本文化常識問題答比賽 2009」又開始接受報名,不過最令我頭痛的是,比賽是以隊制形式,每組3人參加,何來找3個和我一樣喜歡日本文化的朋友呢?


如果你們有興趣參加,不妨告訴我。不過只限300隊比賽,請盡早告訴我。玩玩也無妨﹗


比賽日期:2009年10月4日(星期日)


地點:九龍灣國際展貿中心


比賽時間:下午2時


獎項及獎品:冠軍一組,可得來回香港及日本機票三套,豐富現金獎。


                        亞軍一組,豐富現金獎


                        季軍一組,豐富現金獎


                        優異兩組及特別獎三組,豐富獎品


報名截止日期:9月15日


**全部以中文/廣東話作答


參考資料:http://www.japansociety-hk.org/download/quiz2009.pdf


日本文化協會:http://www.japansociety-hk.org/chi/main.htm

創作者介紹

沙米の旅日手帖

沙米 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(4) 人氣()


留言列表 (4)

禁止留言
  • Sakura
  • haha, nice to meet u ar ^^ 你d 遊記好好, 攪到我好想去日本呀 -- 個比賽其實都幾好玩ga
    [版主回覆07/11/2009 22:53:00]不過要搵多2個人參加丫嘛........唉,一個咪好law。
  • Sakura
  • 我..第一次留言炸..:p 你應該未識我ga ^^
    [版主回覆07/11/2009 22:29:00]因為我有個朋友又叫sakura姐。
  • Sakura
  • 呵,呢個我舊年都有玩過呀... 結果...當然無win 啦, 不過都有一堆嘢食同書攞走
    [版主回覆07/11/2009 12:27:00]你係......sakura呀?
  • something_so_wrong
  • 你搵埋古天師兄, 叫佢搵多個 friend, 坐亞望冠.
    [版主回覆07/10/2009 18:02:00]天師話佢好怕醜,唔知佢肯唔肯.........
找更多相關文章與討論
【 X 關閉 】

【痞客邦】大學生網路社群使用習慣調查

親愛的讀者,痞客邦希望能了解大學生的網路社群使用習慣,
填問卷即可抽獨家好禮喔!
(注意:關閉此視窗將不再出現)