http://easygojapan.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2208299
創作者介紹

沙米の旅日手帖

沙米 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(7) 人氣()


留言列表 (7)

禁止留言
  • SkyBlue
  • 旭川我都唸住去呀, 想去睇個動物園  其實我係plan去札幌 ,小樽 ,富良野 ,登別,旭川(五日四夜), 既然3月份的富良野唔值得去, 時間就好plan好多。謝謝你哦!!係呢, 想問下你知唔知道登別既nixe水族館+棕熊博物館+伊時達時代村, 呢3個地方近唔近既呢?自由行既話容唔容易搵到呢?? 唔該晒哦!! 
    [版主回覆11/11/2009 09:26:00]如果你會係登別住一晚,我建議第一日先去睇熊同伊時達時代村,第二日再夾一下個時間表,應該下午二時有一場企鵝巡遊的,但你要再confirm一下個web site,因為會改動的。
    三個地方都非常方便,nixe就係登別車站隔離,所以留到第二日先去都未遲,一日去唔哂,登別仲有好多野睇,俾我就唔去時代村如果興趣不大的話。只去兩個地方都有套票,會平d。如果唔去富良野,你d時間都係謹謹夠,北海道地方大,車程都稍為長一d。
  • SkyBlue
  • 你好,我想問下如果3月去北海道, 富良野仲值唔值得去呢? 到時北海道仲會唔會有雪落呢? 唔該晒 ^3^
    [版主回覆11/10/2009 23:41:00]3月會有雪呀,富良野無花,不如去旭川啦。
  • SkyBlue
  • 你好, 我是初次去北海道自由行, 預備10月初去富良野及層雲峽, 請問知不知富良野還有花看嗎 ?  層雲峽有紅葉嗎 ?  如去這兩個地方三日兩夜時間ok 嗎 ?  thanks
    [版主回覆07/15/2009 15:10:00]富良野應該沒有花了,層雲峽在十月初開始紅葉吧,應該十月中是最美的,雖然我未曾看過,但我曾經幫朋友plan過一個行程,他回說十月中去感覺是剛好的。
    這個網頁可以幫到你,約9月時多留意便可: http://weathernews.jp/koyo/
  • Monique
  • 咁請問你可以俾D民宿資料我呀?民宿同PENSION 有咩唔同呀?我俾我E-MAIL ADD 你呀!
    monique@septcon.com
    Thanks!
    [版主回覆06/28/2009 17:13:00]其實係同一樣野。
    可以去呢個網頁,網主o既介紹都唔錯,全部都係佢住過o既民宿: http://www.erick.idv.tw/pension/pension.htm
    呢度有齊美瑛同富良野住宿資料:
    http://www.furano.ne.jp/saladhouse/html/yado.html
    我唔send去你email喇,等大家都可以睇到嘛
  • Monique
  • SAMMI, 你好呀, 我想7月尾去富良野, 美英賞花, 係果度STAY 3日2夜多唔多得制呀?
    [版主回覆06/28/2009 11:43:00]唔會呀,你可以book民宿,第一日去富良野,第二日去美瑛,第三日就係民宿hea半日,然後再繼續餘下行程。好relax呀,好多民宿都好正,不過要問清楚有冇送迎,如果你唔係自駕的話,好多民宿都唔近車站。
  • Rempei
  • 未試過夏天去北海道,有機會去吓賞花!
找更多相關文章與討論