http://easygojapan.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2207137
創作者介紹

沙米の旅日手帖

沙米 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(6) 人氣()


留言列表 (6)

禁止留言
  • 貓b老鴨
  • ,我想問上網book 東橫inn ,使唔使先做會員,之後再book??
    唔見你係金澤住過d酒店喎
    [版主回覆05/27/2009 12:06:00]其實我係呢度有打到: http://hk.myblog.yahoo.com/sammie-easygojapan/article?mid=172
    我住Viann Inn。
    原來我係遊記度,都有講過白川鄉巴士取票地點點去,你自己搵返黎睇。
  • 貓b老鴨
  • 我都係用旅行書作參考,自己會自訂一下旅程
    [版主回覆05/23/2009 00:35:00]你book o左酒店未,金澤我住果間幾好呀﹗
  • Rempei
  • 哈哈,我覺得在旅行前那大段找尋資料編排行程的時間,也是整個旅程的一部份,可以找到特別之食店或節目,以經可以樂一段日子!
    旅遊書我以經沒有帶去旅行很多年了 ,只有在預備時作參考!
  • Pace
  • 所以有時在討論區如何平衡答與唔答, 答幾多幫幾多.....有時都係有啲難度的
  • Pace
  • 身同感受^^ 不過上得討論區多 對啲懶人已見怪不怪 尤其是旺季前特別多 大家一般做法就係post條link比佢自己睇再等個post沈底就算
    [版主回覆05/10/2009 23:33:00]我試過係自己blog講返呢d感受,俾人鬧返轉頭:又咁講丫, 其實乜野資料如果要真心去搵, 無論上網, yahoo, google, forum 或買書, 去旅行社查詢 etc…. 最終都會得到所要的答案架啦. 就係因為想慳功夫先要走截徑係網到問一些肯幫人的網友啫. 若果個個都肯自己盡力努力勤力去找資料, 駛鬼有人問你野咩. 每每最憎有人答人: “你自己去search 下啦” 講左 = 無講
  • 古天師
  • Sammie...
     
    妳哩編寫得好好喎...令我有共鳴 ~~~
     
    [版主回覆05/10/2009 11:37:00]多謝你呀,身同感受姐,有時d人真係好懶又多多挑剔。
找更多相關文章與討論